در مرحله بعد، باید یک محل مناسب برای راه اندازی انتخاب نمایید. در این انتخاب به فاصله با فست فود های دیگر و سطح فرهنگی محل، تردد افراد، پارکینگ و… دقت نمایید. یکی از نکاتی که باید توجه کنید، سطح فرهنگی محل است. به طور مثال اگر شما در یک منطقه پایین شهر و یا شهرک های اطراف شهرتان زندگی می کنید، طبیعتاً راه اندازی فوت کورت و یا رستوران بزرگ چندان در آمدزایی ندارد، چرا که هزینه آن بسیار گران است و افرادی که در آن محل زندگی می کنند توانایی پرداخت هزینه آن را ندارند، و همین موضوع موجب میشود که در کارتان شکست بخورید.
صاحبان فست فود معمولا مکانهایی که برای فست فود خود درنظر میگیرند در شاهراهها، بازارها، مراکز خرید، دانشگاهها، خیابانهای تجاری میباشد.
بهترین مکانی که میتوانید برای فست فود درنظر بگیرید باید جایی باشد که وسایل نقلیه عمومی مانند ایستگاه مترو، اتوبوس و تاکسی نزدیک باشد. به دلیل اینکه برای پارک ماشین اکثرا جا کم است و با کمبود جا روبرو میشوید، اینکه مکان فست فود شما دارای پارکینگ باشد یک مزیت به شمار میآید. مشتریان بیشتر مکانهایی را درنظر میگیرند که دارای جای پارک باشد. سعی کنید برای راه اندازی فست فود جامعه هدف خود را در نظر بگیرید.
معمولا مکانهایی که پر رفت و آمد هستند، موفق تر می باشند به این دلیل که افراد ممکن است برای کارهای مختلف به آن جا آمده باشند و با این حال به فست فود آن منطقه هم سری بزنند. البته این را هم در نظر بگیرید که فست فودهایی که در محل شلوغ هستند هزینه کرایه آنها نیز به نسبت بالاست.
۳- بهترین طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی برای فست فودتان اجرا کنید.
در استراتژیک جدید رستوران و فست فودها سعی می کنند بهترین طراحی دکور را طبق منطقه و غذاهایی که در آن رستوران سرو می گردد، اجرا کنند که آیتم های مختلفی از جمله فضای داخلی، نورپردازی مناسب، نوع صندلی ها و نمای بیرونی رستوران و یا فست فود را دارد. طراحی داخلی فست فود باید توسط طراحان و متخصصان دکوراسیون داخلی انجام گیرد.
طراحان با توجه به آن چیزی که در ذهن خود دارید و سلیقه شما طرحهایتان را پیاده سازی میکنند تا به آن طرح دلخواه شما برسند. از آنجایی که در فست فودها افراد زمان کمتری را میگذارنند بهتر است از رنگهای شاد و تند استفاده شود.
کاشیهایی که طرح دار هستند بسیار توجه مشتری را به خود جلب میکنند. نوع صندلی که انتخاب میکنید برای مثال اگر از فلز یا چوب یا پلاستیک است باید با دیوار و کف پوش همخوانی داشته باشد. از طرفی میتوان نام فست فود و لوگو را بر روی میز و صندلی یا بر روی دیوار حک کرد.
از نظر روشنایی و نور نیز فست فودها باید نور بالایی داشته باشند. نورپردازی و رنگ موجب میشود که بر روی میل مشتری تاثیر بگذارد. اگر مغازهی کوچکی دارید بهتر است از دکوراسیونی استفاده شود که مغازه ی شما را بزرگتر نشان دهد. میز و صندلی را به گونهای بچینید که فضا برای رفت و آمد وجود داشته باشد.
اهمیت دکوراسیون در راه اندازی فست فود
۴- فست فود بیرون بر
لازم است اشاره شود که نوع دیگری از فست فود هم وجود دارد که به صورت بیرون بر است.
فست فود بیرون بر به صورتی است که سرویسهای غذا به مشتریان در بیرون از فضای رستوران صورت میگیرد. در این مواقع پیکهایی که استخدام شدهاند غذا را در محلی دیگر از مغازه تحویل میدهند.مزایایی که در طراحی فست فود بیرون بر میتوان در نظر گرفت به شکل زیر است:
به سرمایهگذاری کمتری نیاز دارد.
برای فست فود بیرون بر به مکانی برای نشستن و همچنین طراحی داخلی نیازی نیست. این موضوع هزینههای زیادی که صرف طراحی و چیدمان میشود را کاهش میدهد.
اجاره مغازه ارزان تر است.
برای این نوع فست فود نیازی نیست که مغازه بزرگی را اجاره کنید. تنها داشتن یک آشپزخانه تمیز و پاک کافی است. با اجاره مغازه کوچک تر در هزینه هم صرفه جویی می شود.
۵- ارائه نرم افزار جامع مدیریت فست فود
مدیریت فست فود یک کار پیچیده و بسیار سخت است که با کمک گرفتن از تکنولوژی می توانید آن را بسیار راحت تر و دقیق تر انجام دهید. قسمت دیگری که بسیار مهم است مدیریت و کنترل پیک هاست.
یکی دیگر از قابلیت های نرم افزار فست فود تعریف پیک ها در نرم افزار است. شما میتوانید نام افرادی که به عنوان پیک، برای فست فودتان کار میکنند را در نرم افزار فست فود ثبت کنید. بنابراین هر فاکتوری که به هر پیکی تحویل داده می شود در نرم افزار فست فود ثبت می شود. در نتیجه اینکه هر پیک چه تعداد فاکتوی با چه مبلغی را در روز جا به جا کرده است، در سیستم ثبت خواهد شد. همچنین جمع کل مبالغی که از طریق پیک ها دریافت شده است را می توان به صورت یکجا مشاهده کرد. با توجه به این موضوع نظارت بر روی پیک ها و عملکردشان، بهتر و دقیق تر انجام می شود. نرم افزار های فست فودی که در بازار ارائه می شوند باهم متفاوت است. که بهتر است با توجه به نیازتان نرم افزار خودتان را انتخاب نمایید.
۶- اهداف و برنامه استراتژیک برای راه اندازی فست فود مشخص نمایید.
شما برای اینکه بتوانید موفق عمل کنید صرفا نباید فقط به فکر راه اندازی فست فود باشید بلکه باید اهداف خود را مشخص کنید. هدف شما باید دارای زمان بندی باشد. شما باید برنامه ریزی کنید که طی چند ماه و چند سال آینده باید به کجا برسید. از این رو باید اهداف بلند مدت و کوتاه مدت خود را مشخص کنید و یک طرح عملیاتی برای رسیدن به آن اهداف تدوین کنید. مثلا در ساده ترین حالت قصد اضافه کردن یک یا دو نوع غذا در منوی خود ظرف ۶ ماه آینده را دارید. یا هدفتان راه اندازی شعبات دیگر طی ۵ سال آینده است و ….
مکانی که شما برای راه اندازی فست فود در نظر گرفته اید باید از نظر زیرساخت و معماری پاسخگوی نیاز شما باشد. آشپزخانه که بخش اصلی فست فود است باید از نظر نقشه ی مدارهای الکتریکی و سیستم برق رسانی، شبکه ی آبرو و فاضلاب، لوله کشی آب و گاز، سیستم تهویه و …. به صورت استاندارد طراحی شود و متناسب با میزان فضا بهترین جانمایی برای تجهیزات لحاظ گردد. لذا حتما قبل از خرید تجهیزات نقشه ی فنی را تهیه کنید.
با توجه به منوی غذایی و میزان خروجی که پیش بینی می کنید باید تجهیزات لازم و کافی را تهیه نمایید. به دلیل تنوع و قیمت های نسبتا بالایی که تجهیزات فست فود دارند. حتما قبل از خرید آگاهی و اطمینان لازم را کسب کنید . مثلا برای پخت پیتزا، فرهای پیتزای متنوعی وجود دارد یا برای نگهداری و انجماد مواد اولیه، فریزر صنعتی و یخچال صنعتی با ابعاد مختلفی وجود دارد. به منظور تشخیص نیاز واقعی و انتخاب صحیح تجهیزات حتما از مشاوران مجرب در این خصوص بهره بگیرید. شرکت فست فود شاپ آماده همکاری با شما در این زمینه می باشد.
لیست کلی لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی فست فود
مریناتور معمولی، سرخ کن مرغ سوخاری ، سرخ کن سیب زمینی به صورت دیجیتالی، تستر نان برگر برند مک دونالد، چهار شعله ای،گریل کننده تخت، یخچال بار ، سینکی برای ظرفشویی و دو لگنه، آبچکان بدون در و با در، تاپینگ برای زیر یخچال و زیر فر ، سانتریفیوژ ، فریزری ایستاده و دو در، بن ماری ، قالب زن پیتزا با در آلومنیومی آهن ربا ، انبری دسته بلند ، پروفر پیتزا ، همبرگر زن نیمه خودکار و بزرگ ، آبچکان ایستاده و چهار طبقه بزرگ ، چرخ گوشت مناسب، کالباس بری با کیفیت ، شوتینگ ساندویچ ، هود تمام استیل و به شکل مکعب، پوست کن، ادویه پاش، دستگاه بیفتک زن، روغن باز کن ، میزکاری برای زیر یخچال ، تخته کار صنعتی ، ترازو ، سینی ، ماهی تابه تفلونی ، قابلمه تفلون آبکش، اسکپ سیب زمینی، فیش گیر، سرتاس، کابینت صندوق پیک موتوری تمام فیبر، ملافه، فرچه سیمی، انبر لاله ، انبر دسته بلند و موارد بسیار دیگر از جمله تجهیزاتی است که باید برای آشپزخانه خریداری شود.
خرید تجهیزات برای راه اندازی فست فود
۹- نصب و آموزش استفاده از تجهیزات فست فود
اکثر تجهیزات فست فود نیاز به نصب و آموزش خاصی ندارند. اما برخی از تجهیزات مانند ماشین ظرفشویی صنعتی و فر پیتزا ریلی باید به صورت اصولی نصب شوند و نحوه ی کار کردن آن ها به پرسنل آموزش داده شود. به همین دلیل از مجموعه هایی اقدام به تهیه ی تجهیزات کنید که بتوانند تجهیزات شما را گارانتی کنند و خدمات پس از فروش و آموزش های لازم را ارائه دهند.
۱۰- منویی را با توجه به تجهیزات و ذائقه منطقه تدوین و ارائه نمایید.
برای آن که مطمئن شوید منویتان برای مشتریان منحصر بفرد است، شما باید درباره آخرین ترندهای فست فود تحقیق کنید و گزینه های جانبی یا متنوع غیر از آن ها پیدا کنید. آیتمی را انتخاب کنید که هم با ذائقه همه بخواند و هم در عین حال منحصربفرد باشد. برای مثال، اگر می خواهید یک فروشگاه برگر راه بیاندازید، انواع برگر وجود دارد که برای فروش مناسب هستند مثلا همبرگر، چیزبرگر، برگر سالمون با چاشنی فلفل قرمز بریانی شده، برگر مرغ با انواع فلفل و مواردی از این دست.
درباره غذاهای خود توضیحات جزئی و خاص ارائه دهید. جزئیات کامل غذا را نیز ینویسید تا مشتریان متوجه شوند درون غذای شما چه موادی وجود دارد. هم چنین اگر سالادهایی دارید که بعضا نا آشنا هستند، برای آن ها هم یک توصیف مختصر مفید قرار دهید. تصاویر غذاهای خود را در منو قرار دهید. برای مثال، اگر شما یک منوی خاص گیاهخواری در کنار منوی گوشتی معمولی خود دارید، چند عکس از آن غذاهای وجترینی نیز در منو بگذارید. همچنین قیمت تمام شده هر غذا را در منوی فست فود ذکر نمایید.
تهیه منو مناسب برای راه اندازی فست فود
از مهمترین موارد در اصول طراحی منو فست فود شامل موارد زیر می باشد:
مدیریت حسابداری : تجزیه و تحلیل حاشیه سود یک محصول، نحوه محاسبه سود و قیمت تمام شده یک غذا
محبوبیت غذاها، بازاریابی و قیمتگذاری : نحوه قیمت گذاری یک محصول و جانمایی اعداد قیمتگذاری شده
طراحی گرافیکی : طراحی و تایپوگرافی و جانمایی نوشتهها به صورتی که به شکل ناخودآگاه مشتری را درگیر کند که درج این موارد در منو اصول خاص خود را دارد.
چه غذاهایی برای راه اندازی در فست فود مناسب هستند؟
غداهای مناسب برای راه اندازی فست فود شامل: انواع ساندویچ، همبرگر، چیزبرگر و دیگر انواع برگرها، ماهی و میگوی سوخاری، هاتداگ، فیلهٔ استیک گوشت یا مرغ، سیبزمینی سرخ کرده، مرغ سوخاری، ناگت مرغ، تاکو (نوعی غذای مکزیکی)، انواع پیتزا و انواع سالاد و … می باشد.
۱۱- هزینه راه اندازی کامل برای راه اندازی فست فود را برآورد کنید.
یکی از نکات بسیار مهم و حائز اهمیت هنگام راه اندازی فست فود، برآورد هزینه راه اندازی فست فود است. باید دانست که چه میزان سرمایه ای برای راه اندازی فست فود لازم است تا اقدامات لازم برای افتتاح فست فود صورت گیرد. برای اینکه بدانید با چه سرمایه در کدام شهر و منطقه می توان رستوران فست فود را راه اندازی کرد باید با مشاور و فرد با تجربه در این زمینه صحبت کنید. تا با برآورد هزینه ی تجهیزات مورد نیاز و همچنین کارکنان و سرمایه برای خرید و یا رهن مکان راه اندازی فست فود میزان سرمایه ی مورد نیاز برای راه اندازی فست فود محاسبه گردد. هزینه ها برای راه اندازی فست فود شامل موارد زیر است:
هزینه خرید تجهیزات آشپزخانه فست فود : ما در هنگام خرید تجهیزات برای شما زیاده روی نمیکنیم فقط چیزهایی که در حال حاضر ضروری است را می خریم. واقعا خیلی مهم است که لوازم آشپزخانه فست فود کامل باشد.
هزینه جهت دکوراسیون فست فود : با توجه به بودجه محدود هنگام راه اندازی فست فود این یکی دیگر از بخش هایی است که هزینه بر است. ما با توجه به قیمت غذاهایتان دکوراسیون فست فود را بررسی می کنیم
هزینه جهت تجهیزات مورد استفاده در فست فود : مثلا برای سفارش غذا می توایند از یک تبلت برای ثبت سفارش مشتری استفاده کنید، اینجور سفارش دادن ها ی غذا امروزه جا افتاده بستگی به شما دارد که چقدر میخواهید هزینه کنید واز تکنولوژی بهره ببرید
هزینه تعمیر و نگهداری
هزینه جهت مکان فست فود : اینکه مغازه های اطراف مغازه شما چه باشند، اینکه دسترسی به مکان فست فود شما چگونه باشد، اینکه قبل از شما در آن مکان چهکاری انجام می شده، همه ی این عوامل در انتخاب لوکیشن نقش دارد و از همه مهمتر سرمایه شما برای اجاره آنجا
هزینه تامین مواد اولیه فست فود : باید ببینید چه مقدار از غذایی که درست می کنید دست نخورده به آشپزخانه بر می گرد تا در مورد سایز غذاها بتوانید برنامه ریزی کنید. در ابتدای راه لازم نیست که بروید مواد گران قیمت بخرید می توانید با شرکتها و ویزیتورهایشان هماهنگ کنید
هزینه کارکنان و بیمه آن ها : حداقل شما یک کارمند باید داشته باشید تا فست فودتان بچرخد، حتی کوچکترین فست فود ها حداقل دوتا کارمند دارند. کسی که سفارش می گیرد، کسی که ظرف ها را می شوید، کسی که پول را دریافت می کند.
۱۲- گزینش و استخدام و آموزش کارکنان و مدیران و شرح وظایف پرسنل برای راه اندازی فست فود
مرحله مهم در راه اندازی فست فود گزینش پرسنل از بین افراد مناسب است. اگر پرسنل فست فود در بخش های مختلف بتوانند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند تاثیر بسزایی در موفقیت آن مجموعه خواهند داشت. در واقع آموزش یکی از ارکان اصلی هر کسب و کاری است. چنانچه به این موضوع توجه کافی نشود مشکلات زیادی هم در مدیریت داخلی فست فود و هم در جذب مشتری و کسب درآمد ایجاد خواهد کرد. در آشپزخانه یک فست فود بخش هایی جهت آماده سازی، پخت، نگهداری و شستشو وجود دارد که پرسنل در هر واحد باید به شرح وظایف و نحوه ی انجام آن ها آشنایی کامل داشته باشند. در صورتی که پرسنل تجربه کافی نداشته باشند حتما باید آموزش داده شوند.
آموزش سوپروایزرها جهت کنترل کیفیت غذا : یکی از مهمترین بخش هایی که تاثیر مستقیمی در انتخاب و نظر مشتری دارد کیفیت غذا است . سوپروایزرها که باید غذا را از نظر کیفیت ، طعم و ظاهر ارزیابی کنند وظیفه ی مهمی به عهده دارند از اینرو باید در این کار متخصص باشند و در صورت نیاز در دوره های آموزشی شرکت کنند.
آموزش صندوقدار با برنامه فروش و گزارشات مالی : برآورد سود یک فست فود نیازمند گزارشات صحیح مالی در خصوص خرید ، فروش و سایر هزینه ها می باشد. به همین دلیل صندوقدار و حسابدار باید با برنامه های خرید، فروش، تخفیفات، تبلیغات و … آشنا باشند تا بتوانند گزارشات کاملی در این خصوص ارائه دهند.
آموزش گارسن ها : ایجاد ذهنیت مثبت و القای حس با ارزش بودن به مشتری، از اهمیت بالایی برخوردار است. گارسن ها که اولین برخورد را با مشتری دارند در این امر بسیار تاثیر گذار هستند. آن ها باید بتوانند ارتباط محترمانه و صمیمی با مشتری برقرار کنند. از اینرو باید آموزش های لازم در خصوص برخورد اولیه، هدایت مشتری، خوشرویی، ثبت سفارش، آراسته بودن و …. به آن ها داده شود.
استخدام پرسنل حرفه ای در راه اندازی فست فود
۱۳- اجرای روش های بازاریابی و تبلیغاتی موثر جهت افزایش فروش
هر چقدر شما تبلیغات موثرتری برای فست فودتان داشته باشید و بتوانید برندتان را به مردم بیشتری شناسایی کنید به همان اندازه فروش بیشتری خواهید داشت و در نتیجه موفق تر خواهید شد. دست شما برای تبلیغات محیطی و مجازی باز است . اما نکته ی مهم داشتن یک برنامه ی تبلیغاتی مفید است به گونه ای که تبلیغات پیوسته باشد و محتوای متنی و عکسی خوبی برای آن ها تولید شود و در نهایت قابل ارزیابی و گزارشگیری باشد .شما در مراحل مختلفی از راه اندازی فست فود درگیر برنامه های گرافیکی و چاپ خواهید شد. بابت طراحی منو، کارت ویزیت، تراکت و … نیاز به شخصی دارید تا بتواند این امور را مدیریت و برنامه ریزی کند و در صورت نیاز اقدام به طراحی و چاپ آن ها نماید.
۱۴- راهی برای متمایز بودن خود از سایر رقبا داشته باشید
داشتن رقیب یکی از چالش های مهم در هر کسب و کاری است. از این رو شما باید شناخت کافی از دنیای کاری خودتان داشته باشید. در دنیای فست فود که مشتریان شما عموم مردم و خانواده ها هستند باید همواره راهی برای متمایز بودن خود از سایر رقبا داشته باشید. باید از نحوه عملکرد، کیفیت غذا، مشتری یابی و مشتری مداری، تبلیغات و سایر مواردی که رقیب شما می تواند انجام دهد و از شما جلوتر باشد آگاهی داشته باشید و بتوانید هم پای رقبایتان فعالیت کنید.
۱۵- تدوین سیاست های بهداشت و سلامت کلیه پرسنل
منظور از رعایت بهداشت و نظافت در یک فست فود یعنی نکات بهداشتی در تمیز بودن کف ،دیوارها ، ظروف ، میز و صندلی ها، روپوش پرسنل آشپزخانه و گارسن ها و … در نظر گرفته شود. با توجه به اینکه این مساله از دید هیچ مشتری پنهان نمی ماند، مدیر فست فود باید برنامه ی مشخصی برای نظافت آنجا تدوین نماید.
۱۶- تهیه لیست تامین کنندگان
یکی از نیاز های اصلی و پر تکرار یک فست فود تامین مواد اولیه است . کاری که به صورت روزانه و با حجم بالایی انجام می شود. به همین دلیل با توجه به تنوع مواد غذایی که در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد لازم است لیستی از تامین کنندگان تهیه کنید و هماهنگی های لازم جهت ارسال مواد اولیه ی تازه، با کیفیت و به میزان لازم را با آن ها انجام دهید.
۱۷- مشاوره قبل از راه اندازی رستوران
اگر تجربه ای در زمینه راه اندازی فست فود و خرید تجهیزات فست فود ندارید، بهتر است تا با گروه حرفه ای در این زمینه مشورت کنید تا در سرمایه گذاریتان دچار شکست نشوید. چه بسا بسیاری از کسانی که با سرمایه بسیار و به دلیل عدم مشاوره، سرمایه خود را از دست داده اند و چه بسیارند کسانی که با سرمایه اندک و مشاوره با تیم مجرب و حرفه ای، به سود و در آمد بالایی دست یافته اند.
برای راه اندازی فست فود به چه تخصص هایی نیاز می باشد؟
فرایند راه اندازی فست فود و رستوران امری بسیار پیچیده است که نیازمند تخصص های زیر می باشد:
دانش اقتصادی : برای تهیه بیزنس پلان و استراتژی ورود به بازار شما نیازمند داشتن اطلاعات در مورد بازار، میزان تقاضا و رقبا هستید. برای جمع آوری این اطلاعات شما نیازمند تجربه حضور در صنعت راه اندازی فست فود هستید. گاها مشاهده می شود برخی از افراد سود جو که هیچ گونه تخصصی در این حوزه ندارند اقدام به دادن مشاوره های تخصصی به سرمایه گذاران و کسانی که خواهان راه اندازی فست فود هستند می نمایند و با توجه به خلاء های قانونی موجود نمی توان با اینگونه افراد برخورد نمود. جالب است بدانید که برخی از این افراد حتی دیپلم ندارند و با مفاهیم اولیه حسابداری و مدیریت هزینه آشنا نیستند.
دکوراسیون داخلی فست فود : این بخش ساده ترین بخش از راه اندازی فست فود است، و با توجه به اینکه خیلی از افراد در کشور ما سابقه ساخت و ساز را دارند می توانند این بخش را خودشان اجرا نمایند. شایان ذکر است که تفاوت هایی بین دکوراسیون فست فود و منازل وجود دارد و در آموزش راه اندازی فست فود می توان این بخش را به سرمایه گذاران سپرد.
آشنایی با تهیه منو فست فود و فرمولاسیون آن: کسانی که قصد راه اندازی فست فود را دارند احساس می کنند که این مرحله به آموزش نیازی ندارد. و گاها برخی از افراد اعتقاد دارند که آشپزی یکی از اعضای خانواده آنها به اندازه ای منحصر به فرد است که باعث جذب همگان می گردد. ولی غافل از اینکه آشپزی در فست فود و رستوران صنعتی می باشد و با آشپزی خانگی تفاوت های زیادی دارد. و از موارد مهم در راه اندازی فست فود تهیه منو و فرمولاسیون آن می باشد.
مدیریت فست فود : این مرحله را می شود با آموزش بر طرف نمود. هر کسی که قصد راه اندازی فست فود را دارد بهتر است که آموزش فست فود را پیش کارشناسان این صنعت ببیند. البته شایان ذکر است که برخی از افراد که خود نیازمند آموزش هستند با عناوین همچون سر آشپز فعالیت می نمایند.
دیگران نیز این مطلب را خوانده اند:
نکات مهمی که بعد از راه اندازی فست فود بایستی به آن توجه شود :
بعد از راه اندازی فست فود باید نکاتی را رعایت کنید که بتوانید در کسب و کار خود موفق باشید که به برخی از این نکات در ادامه مطلب اشاره شده است:
-
انتخاب بهترین نوع فست فود با توجه به تنوع سلیقه ی مشتریان و مصرف کنندگان
-
حفظ کیفیت محصول ارائه شده در فست فود سیار
-
ارائه ی تخفیف در قیمت فست فود برای جلب رضایت مشتریان
چگونه با سرمایه کم فست فود راه اندازی کنیم؟
راه اندازی فست فود با سرمایه کم زیاد هم دور از دسترس نیست به شرط آنکه به موارد ذکر شده در این متن توجه کنید. در ابتدا برای اینکه بتوانید یک فست فود با سرمایه کم راه اندازی کنید، باید لیست کاملی از هزینه های راه اندازی فست فود تهیه کنید. در ادامه با توجه به بودجه ای که برای راه اندازی فست فود خود کنار گذاشته اید، می توانید برخی از مواردی که در اولویت قرار ندارند را از لیست مخارج حذف کنید.
در مرحله بعد جستجو و تحقیق کنید تا ببیند کدام یک از موارد ضروری را می توانید ارزان تر و یا دست دوم تهیه کنید. این مورد کار خیلی سختی نیست. یکی از مهمترین مواردی که می تواند باعث کاهش هزینه ها شود رجوع مستقیم به وارد کننده یا تولید کننده تجهیزات فست فود می باشد. روش هایی که با استفاده از آنها یک فست فود با سرمایه کم می توان راه اندازی کرد:
استفاده از مواد اولیه ارزان در فست فود
شما. در فست فود خود می توانید از غذاهای پرطرفدار که مواد اولیه ارزان قیمتی دارند استفاده کنید. به این ترتیب قادر خواهید بود با کمترین هزینه بیشترین میزان رضایت مشتریان را جلب کنید.
برای فست فود پرس غذای کوچک تر انتخاب کنید
انتخاب پرس غذای کوچکتر به این معنا نیست که شما باید از کیفیت غذای خود بکاهید. در صورتی که حجم غذای شما به میزان معقولی کاسته شود می توانید ضمن حفظ کیفیت از قیمت غذا بکاهید، این روزها مردم سعی می کنند حجم غذای مصرفی خود را کاهش دهند تا رژیم غذایی خود را رعایت کنند.
کاهش تعداد پرسنل فست فود
اگر از رستوران سلف سرویس استفاده کنید و سعی کنید تعداد نیروهای انسانی خود را به حداقل مورد نیاز کاهش دهید در این صورت دست یابی به هدف راه اندازی فست فود ارزان بسیار ساده خواهد بود.
استفاده از ظروف و تجهیزات ارزان تر برای فست فود
در حال حاضر تجهیزات و ظروف ارزان قیمت که از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. در بازار زیاد یافت می شوند شما می توانید با استفاده از این ظروف از هزینه های خود بکاهید و قیمت مواد غذایی را به میزان معقولی کاهش دهید.
خرید تجهیزات دست دوم سالم یکی از موارد کاهش هزینه ها در راه اندازی فست فود است.
برای امور فست فود حسابدار خود باشید :
اغلب مدیران فست فود، ذهنیت قبلی نسبت به حسابداری فست فود ندارند. باید بدانید که این مدیریت مالی فرق زیادی با سایر کسب و کارها ندارد، شما بایستی حجم سرمایهگذاری، بودجههای اجرایی و خریدهای روزانه و هفتگی، کنترل هزینه، حقوق پرسنل و از همه مهمتر پیشبینی درآمد آشنا باشید و بطور نظام یافته حساب فست فودتانتان را رصد کنید و مراقب سود زیانتان باشید. اینجاست که سبک مدیریت سنتی شمارش دخل و خرج رنگ میبازد.
راه اندازی فست فود سیار یکی از پر تقاضا ترین و مورد توجه ترین کسب و کارهای امروزی می باشد. فست فود سیار همان ماشین های سیاری می باشند که به صورت ساندویچ فروشی در حال فعالیت هستند. برای راه اندازی این کسب و کار کوچک در مقایسه با رستوران ها و کافی شاپ ها هزینه ی کمتری لازم است. برای موفقیت در این شغل به خلاقیت و نوآوری در آشپزی نیاز خواهید داشت تا بتوانید غذاهایی خوشمزه و چشم نواز را برای مشتریان خود سرو کنید.
خودروی مناسب برای راه اندازی فست فود سیار از نظر فضا و جابجایی کامیونت ها، ون و فولوکس ها هستند. این خودرو ها دارای سقفی بلند تر برای ایستادن شما و همین طور قرار دادن تجهیزات بیشتر در داخلشان است. اما باز هم برای خرید هر کدام از آن ها باید سرمایه خود را در نظر بگیرید. خرید تجهیزات فست فود معمولا عمده ترین بخش هزینه ها بعد از تهیه مکان می باشند. باید تجهیزاتی که برای خرید انتخاب می کنید از نظر اندازه بسیار کوچکتر از ابعاد واقعی آن ها در رستوران ها و مغازه ها باشد. منوی خود را در انتخاب کنید و سپس اقدام به خرید تجهیزات فست فود نمایید.
نکات مهم که با رعایت آنها می توان یک فست فود با هزینه کم و سود سرشار داشته باشیم.
-
حتما طرحی جامع و کامل برای راه اندازی فست فود خود تدوین نمایید.
-
از مشاوران خبره و با تجربه در این حوزه استفاده بنمایید.
-
در مسیر راه اندازی فست فود بین واقعیت ها و رویا تفاوت قائل باشید.
-
یک مدیر مالی خوب و یک حسابدار قوی باشید.
-
به تمامی زوایا برای تاسیس مجموعه خود به صورت حرفه ای نگاه کنید.
-
خلاق باشید، خلاقانه دکور کنید، خلاقانه منو طراحی کنید و هوشمندانه قیمت گذاری کنید.
-
برای موفقیت صبور باشید.
-
تبلیغات هوشمند راه رسیدن به هدف را برای شما هموارتر می نماید.
-
به کیفیت اعتقادی قلبی داشته باشید.
-
از منابع انسانی آموزش دیده استفاده نمایید.
-
بهداشت بسیار مهم است، مخصوصا زمانی که همه شما را می بینند.
-
لباس پرسنل، چاپ و بسته بندی و یکپارچه سازی سازمانی را جدی بگیرید.
-
فرم ها و چک لیست ها شما را در سخت ترین روزها یاری خواهند نمود.
-
از تجهیزات فست فود با کیفیت استفاده کنید.